top of page
  • Foto van schrijverZuzana

Five shades of grey.

Bijgewerkt op: 15 jul. 2022

Waarom heet mijn stijl black and grey realism? Gebruik ik meer kleuren dan alleen zwart?


Black and grey realism is eigenlijk hetzelfde als een zwart-wit foto. Je hebt wit papier en je print met zwarte inkt. Maar hoe krijg je de grijze tinten erin? Het antwoord op die vraag is: door grijze inkt te gebruiken of door zwarte inkt te verdunnen. Logisch toch?


Met black and grey realism gebruik ik jouw huidskleur als mijn "witte papier". Witte inkt kan ik gebruiken voor highlights (puntjes of streepjes) maar er bestaat geen enkele inkt die jouw huidskleur wit kan maken. Dus ik creëer mijn "foto" met behulp van zwart en grijs. Daarom heet deze stijl black & grey en geen black & white.


Je kunt black and grey realism maken met twee methoden: zwarte en grijze inkt of een greywash techniek. Wat is het verschil tussen zwarte en grijze inkt? Pigmenten. In zwarte inkt zitten zwarte pigmenten, water en steriliserende middelen. In de grijze inkt zit ook wit (anders kan je geen grijs maken). Zoals ik in een eerder blog-artikel heb gezegd: wit is moeilijker om in de huid in te brengen dan zwart.


Sommige artiesten gebruiken deze techniek (het gebruik van grijze inkt) en ze hebben prachtige resultaten maar ik geef zelf de voorkeur aan de andere techniek: greywash.


Greywash betekend eigenlijk dat ik grijze tonen maak door zwarte inkt te verdunnen.

Dit doe ik met steriel water of een speciaal verdunmiddel dat daar speciaal voor is gemaakt (water met Witch Hazel extract, in het Nederlands ook wel Toverhazelaar genoemd).


Ik heb altijd vijf inkt-cupjes op mijn tattoo station staan; altijd van links naar rechts (want een beetje OCD is okay XD) :

1. Zwart

2. Mijn driekwart mengsel (dus 75% zwarte inkt, 25% water)

3. Mijn half mengsel (50% zwarte inkt, 50% water)

4. Mijn kwart mengsel (25% zwarte inkt, 75% water)

5. Als laatste mijn "net niet" mengsel (5% zwarte inkt, 95% water)


Er zijn ook inkt-fabrikanten die deze greywash-mengsels al voor-vermengd verkopen in flesjes maar ik maak ze liever zelf want zo kan ik elk mengsel een beetje aanpassen aan hoe donker de huid van mijn klant is. Als zijn of haar huid een beetje donkerder is dan meng ik mijn "greywash range" ietsjes donkerder en als ik met een klant bezig ben die juist een hele lichte huid heeft, kan ik het mengsel wat lichter maken.


Het gekke is dat als je niet weet welk greywash-mengsel in welk cupjezit, je het nooit zou kunnen zien. Ze lijken alle vijf even zwart. In werkelijkheid zijn dat dus mijn “five shades of grey”.

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page