top of page
  • Foto van schrijverZuzana

Hoe groter hoe beter?

Uiteraard!

Ik heb het over realistische tattoos. Waarom is de juiste maat belangrijk bij realisme?


Reden nummer 1: Details

Foto-realisme bestaat uit volledig zwarte gedeelten; schaduwen, heel vaak een achtergrond en details. Ik probeer in mijn werk alle details die ik op de voorbeeldfoto zie ook in de tattoo aan te brengen en daarom geldt; hoe grotere de tattoo hoe gedetailleerder ik kan werken. Daardoor wordt de tattoo nog mooier en realistischer.


Reden nummer 2: Duidelijk leesbaar

Wij als tattoo artiesten vinden heel belangrijk dat tattoos duidelijk "leesbaar" zijn, ook van een afstand. Als je een realistische tattoo hebt met veel details en achtergrond maar de tatoeage is heel klein dan is de leesbaarheid vanaf een afstand van 5 of 10 meter nihil.


Wat maakt het uit of je tattoo leesbaar is voor andere mensen?

Stel, je zit op een terras en je komt iemand onbekends tegen. Waar kijk je naar? Hoe groot is de persoon, wat voor kleding heeft hij (of zij) aan en is hij of zij getatoeëerd, bijvoorbeeld op de arm. Stel dat deze tattoo klein is (bijvoorbeeld 5 x 5 cm) maar omdat je niet kan zien wat het is, lijkt het voor jou maar een zwarte vlek en daardoor weet je niet of het mooi is of goed (of slecht) gezet.


Stel nou dat deze persoon een grote tattoo heeft. Je ziet al van afstand wat het is. Je ziet al van ver dat het op een foto lijkt en dat het heel erg mooi gezet is. De persoon merkt dat je naar zijn tattoo kijkt dus jullie gaan er zeer waarschijnlijk over in gesprek. Natuurlijk heeft iedereen een mening over alles maar er is een enorm verschil tussen "oh, je hebt een tattoo" en "wow, wat een mooie tattoo!"


Reden nummer 3: esthetische waarde

Bij het zetten van realistische tattoos zijn plaatsing en grootte cruciaal.

Het menselijke lichaam is nooit 100% plat of vlak dus we moeten rekening houden met bollingen, deuken, aders, spieren en botten om te zorgen dat de tattoos minimaal vervormen en dat ze esthetisch mooi op jouw lichaam passen. Bij andere stijlen (bijvoorbeeld letters, fine-line, old-school of neo-traditional) is de plaatsing ook belangrijk maar minder opvallend dan bij foto realisme.

Stel dat je een leeuwenkop wilt op je bovenarm maar hij krijgt een "scheef gezicht" elke keer als je jouw spier aanspant.


Hoe kun je het beste bepalen hoe groot jouw realistische tattoo moet zijn?


Stel dat je een portret wilt, van je hond bijvoorbeeld. Je kunt de foto uitprinten in verschillende maten, het gezicht met een stukje achtergrond uitknippen en elke van de verschillende maten één voor één op je lichaam plakken (met transparante plakband). Bij elke maat bekijk jezelf verder weg van de spiegel of maak je een foto van jezelf van een afstand. Zo krijg je beter beeld van wat de juiste maat is!


Maar wat nou als je een hele sleeve wilt? Moeten alle tatoeages dan even groot zijn?

Daarover lees je in mijn volgende blog!Voorbeeld grootte leeuwenkop. Links is goed, rechts is fout. Zuzana Tattoos

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page