top of page
  • Foto van schrijverZuzana

Hoe kan ik het beste voor mijn tattoos zorgen in de zomer?

Het is heel erg belangrijk om te weten waarom je extra goed voor je tattoos moet zorgen tijdens zomer. Ik zal uitleggen waarom dat is.


In de zomer is de straling van de zon veel intensiever dan in de winter. Daardoor kan de zon je huid en natuurlijk je tattoos flink beschadigen.


Heb je wel eens een zwart T-shirt in de zon laten liggen? Of heb je wel eens poster gezien die volop in de zon heeft gehangen? Dan heb je vast gemerkt dat de zwarte pigmenten door de zonnestraling veel lichter of zelfs bijna grijs zijn geworden!


Hetzelfde principe geldt voor tattoos.

Als je je tattoos niet tegen de zonnestraling beschermt, worden ze veel lichter en doffer en zijn ze niet meer zo mooi als toen ze net genezen waren.


Hoe kun je dat voorkomen?

Door de juiste zonnebescherming te gebruiken. Dit kan een crème of lotion zijn.

Er zijn 2 noodzakelijke soorten bescherming die je moet hebben: een SPF (sun protection factor) met een getal van 30 of hoger én met bescherming tegen UVA (ultraviolet A) en UVB (ultraviolet B). Ik gebruik het liefst Biodermal met SPF 50.


.


Hoe vaak moet je je huid insmeren?

Het beste is om je huid elke 4 - 6 uur in te smeren, ongeacht wat de fabrikant van de zonnebrandcrème aanbeveelt. Je moet ook zorgen dat je een voldoende hoeveelheid gebruikt om je huid en je tattoos goed te beschermen.

Als je in het water ben geweest, smeer jezelf dan opnieuw in (ook wanneer op de verpakking staat dat de crème “waterbestendig” is).


De zon kan trouwens je tattoos ook door een raam heen beschadigen. Bijvoorbeeld op kantoor als je bij het raam zit of in de auto. Daarom is het goed om ook binnen zonbescherming te gebruiken.


Als je tattoos altijd volledig bedekt zijn met kleding dan hoeft dat natuurlijk niet. Maar, wie wil in de hitte nu zoveel kleding dragen?


Daarnaast

Ga niet in de zon en ook niet in het water als je korter dan 4 weken geleden getatoeëerd bent. Je tattoos zijn dan nog niet volledig ingekapseld door nieuwe huid en ze kunnen verkleuren en/of uitzetten.


Het klinkt als veel gedoe maar je hebt al veel pijn geleden en waarschijnlijk ook veel geld uitgegeven aan je mooie tattoos dus ze moeten ook zo lang mogelijk mooi blijven, toch?


Vergeet niet: tattoos zijn voor de rest van je leven!

28 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
Post: Blog2_Post
bottom of page