top of page
  • Foto van schrijverZuzana

Zijn realistische tatoeages pijnlijk om te zetten?

Bijgewerkt op: 24 jan. 2023

Ja en nee.


Als je het vergelijkt met andere stijlen, oldschool of neo-traditional bijvoorbeeld, dan is realisme zeker minder pijnlijk. Het verschil zit hem in het lijnwerk. Bij bovengenoemde tattoo-stijlen worden eerst dikke of dunne lijnen gezet met naalden die wij liners noemen (meer over tattoo naalden in mijn volgende blog). Lijnen worden vaak wat dieper gezet en daarom ervaren klanten het als pijnlijker.


Bij realisme worden er bijna géén lijnen gezet. Ik begin met tatoeëren aan de onderkant van het design zodat ik het stencil niet wegveeg met mijn handschoenen en ik werk naar boven. Je zou het kunnen vergelijken met een ouderwetse laserprinter. De eerste uren zijn zeker niet pijnlijk maar wel een beetje irritant omdat ik best vaak over dezelfde plekken moet gaan om de huid goed met inkt te verzadigen.


Normaal gesproken begint een dag sessie bij mij om tien uur en bij 90% van mijn klanten gaat het helemaal prima tot een uur of vier/vijf in de middag. Het is cruciaal om tijdens de sessie heel veel te eten. Mijn klanten krijgen meestal na elke anderhalf uur tatoeëren een pauze om wat te eten, te drinken en eventjes te bewegen. We nemen nooit te lang pauze want hoe langer je wacht hoe irritanter het is om weer te wennen aan het gevoel van de naald.


Bij grote projecten kunnen mijn klanten zelf kiezen of ze de pijn nog aankunnen en nog een uur of twee willen doorgaan of dat ze willen stoppen en de volgende keer door willen gaan.


Witte Inkt

Je ziet vast wel eens de memes op Instagram over hoe erg witte inkt is.

Maar waarom is wit pijnlijker? Daar zijn twee redenen voor.


Ten eerste is dat omdat witte inkt als "het puntje op de i" als laatste wordt toegevoegd. Dus op de plekken die ik al heb getatoeëerd en die na een uurtje of zes of zeven behoorlijk geïrriteerd zijn.


De tweede reden is dat witte inkt veel dikker is dan zwarte en daardoor meer moeite kost om in de huid aan te brengen.


Het goede nieuws is dat wit toevoegen nooit zo lang duurt. Het is meestal maar een kwestie van 5 tot 10 minuten!


In ieder geval zijn tattoos voor stoere mensen die wel pijn willen lijden om een prachtig levenslang resultaat te krijgen.


Of zoals wij het zeggen: "Pijn is fijn, bloed is goed!"

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page